Registriraj se
Ste pozabili geslo?
Up. ime: Geslo:

S koprivami nad uši

S koprivami nad uši

Uši na rastlinah so lahko velika nadlega. Pojavijo se na kamilicah, in to tedaj, ko te lepo zacvetijo in bi jih radi pobrali ter shranili za čaj. Znajdejo se tudi na nizkem ali rajčnem fižolu in še kje. Kaj storiti, da se jih znebimo na najenostavnejši način? Pripravek iz koprive , ki deluje kot škropivo proti listnim ušem, je hitro na voljo. V deset litrov vode primešamo en kilogram svežih kopriv, vendar ne takšnih, ki že rumenijo. Zmes pustimo stati 24 ur. Nato s pripravkom poškropimo od uši napadene rastline. Če je rastline napadlo veliko uši, postopek čez nekaj dni ponovimo. Če pripravek v 24 urah po njegovem nastanku ne uporabimo, izgubi svojo zaščitno vrednost, vendar ga lahko ohranimo in ga kasneje uporabimo kot dušično gnojilo.   
Zakaj moramo pripravek uporabiti 24 ur po njegovem nastanku? Kopriva ima na laskih majhne mehurčke, ki v omenjenem času počijo in pripravek se izluži. Če ga uporabimo pred omenjenim časom, ne bo učinka, po 24-urnem obdobju pa se učinek zmanjšuje in pripravek kot škropivo izgubi vrednost.  
Želim vam lepe preostale majske dneve in zadovoljstvo ob pobiranju prvih plodov na vašem vrtu.  
Industrijski izdelek na bazi kopriv proizvaja Cvetal in se imenuje KOPRIVIN

Koprivin KORIST ZA RASTLINE:
Kopriva je vir hrane za rastline, saj vsebuje veliko dušika, železa, kalcija in vrsto drugih mineralov. Koristen vpliv koprivnih pripravkov je poznan že več stoletij. Že naše babice so jih uporabljale kot naravno gnojilo in kot naravno fitofarmacevtsko sredstvo za rastline, saj odganjajo uši. Gnojilo je narejeno s tehnologijo TMA (tribo mehanična aktivacija), katere rezultat so nano delci, ki so tako majhni, da lahko brez težav prodrejo v pore lista. Kalcit je vir kalcija, magnezija in mikrohranil, zeolit pa na listu naredi film, ki preprečuje vstop škodljivih elementov v rastlino. Dodatek mletih kopriv ščiti rastlino pred neugodnimi zunanjimi vplivi. Koprivin je vir CO2, nepogrešljive spojine za proces fotosinteze, izboljša imunski sistem rastlin, pomaga pri hitri regeneraciji po stresnih situacijah, podaljšuje vegetativno dobo rastlin in s tem rodnost, zmanjšuje potrebo rastlin po vodi, poveča pridelek in kvaliteto le-tega.

Vir Milka Koren  +, CvealDa
Da

Za komentiranje se prijavi ali registriraj.
Up.ime:
Geslo:
Registriraj se
Ste pozabili geslo?
Skrij okno
  Kategorije
Oglaševalci
  1. Katero vino imate raje ?


© 2009-2010 bio-vrt.si - Portal za ekološko vrtnarjenje